Tatiller nasıl verimli geçer sorusunun alternatif birçok cevabı vardır. Çocuklarınız okul dönemini bitirdikten sonra tatil sürecinde okula gitme alışkanlığı terk edildiği için sıkılabilmektedir. Bu yüzden tatillerin verimli geçmesi adına aktivitelerle boş zamanları değerlendirilmelidir. Bu süreçte çocuklara ilgi alanlarıyla ilgili hobiler edinilebilir. Bahçeli bir evde yaşıyor iseniz sebze ekmek ve çiçek dikmek gibi aktivitelerle doğayla iç içe olmaları sağlanabilir.

Bu dönemin verimli değerlendirilmesi adına çocuklarınıza günlük planlar hazırlayabilirsiniz. Uyku, beslenme, ders çalışma dinlenme ve aktivite gibi konuların saatlik olarak düzenlenmesi günün verimli geçmesini sağlayacaktır. Ayrıca okul dönemi dışında kaldıkları süreçte derslerini tekrar ederek konuları unutmamış olacaklardır. Diğer yandan tatil boyunca basketbol, futbol ve voleybol gibi spor dallarıyla ilgilenmeleri bedensel ve ruhsal olarak çocuklarınızda olumlu etkiler bırakacaktır.

Tatiller Nasıl Verimli Geçer

Tatilde Çocuğunuzla Beraber Aktiviteler Düzenleyin

Çocuğunuzla beraber aktivite düzenlemeniz hem sizin hem de çocuğunuzun psikolojisi açısından büyük önem taşımaktadır. Çocuğunuzun kendisini yalnız hissetmemesi adına büyük yarar sağlamaktadır. Boyama, resim ve müzik gibi konularda aktivite düzenlemek çocuğunuzun duyusal ve zeka gelişimi için oldukça önemlidir. Çocuğunuzla birebir iletişim kurarak geçirdiğiniz zaman kendini ifade etme yetisinin gelişmesine de öncü olmaktadır. Ayrıca sosyal bir birey olması yönünde de fayda sağlamaktadır.

Tatiller Nasıl Verimli Geçer

Tatilde Yüzme Kursuna Yazdırın

Bu dönemde çocuğunuzu yüzme kursuna yazdırmanız bedensel gelişimi açısından büyük bir adım atmanızı sağlayacaktır. Hem bedensel hem de zihinsel olarak bir aktiviteyle ilgilenilmesi çocuğunuzu psikolojik olarak olumlu etkilemektedir. Aktivite saatlerinin belirli olmasıyla da öncesi ve sonrasında zaman yönetimi sağlamaktadır. Tatil döneminde bu tarz aktiviteler çocuğunuzun sosyalleşmesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Çocuğunuzun ileride herhangi bir spor dalıyla ilgilenmesi halinde esneklik sağlayacaktır.

Tatiller Nasıl Verimli Geçer

Tatilde Kitap Okuma Saatleri Oluşturun

Tatilde çocuğunuza kitap okuma saatleri oluşturmanız hayal gücü gelişimi açısından büyük yere sahiptir. Çocuğunuzun ilgi alanlarına özgü kitapları okuması o konuda bilgi edinmesine ve uzmanlaşmasına yarar sağlayacaktır. Çocuğunuzla beraber sizin de kitap okumanız onu kitap okuma alışkanlığına teşvik edecektir. Ayrıca günde 15 dakika kitap okumanın stres oranını gözle görünür şekilde düşürdüğü ispatlanmıştır. Bu açıdan da size ve çocuğunuza fayda sağlayacaktır.

Kitap okuma saatleri sonrasında çocuğunuza okuduğu bölümleri anlatmasını isteyerek telaffuz yetisini geliştirebilirsiniz. Öte yandan çocuğunuzun kendini ifade etme yeteneğinin gelişmesi adına da büyük öneme sahiptir. Beyinsel gelişimine katkısının yanı sıra kelime haznesinin çoğalması açısından da olumlu sonuçlar doğuracaktır. Kitap okuma alışkanlığının kazanılması hafızayı güçlendiren bir eylem olduğu için de kalıcılık açısından büyük yarar sağlamaktadır.

Tatiller Nasıl Verimli Geçer

Tatilde Beraber Film İzleyin

Çocuğunuzla beraber film izleyerek beraber verimli vakit geçirebilirsiniz. İlgi duyduğu konularda film izlemeniz çocuğunuzu motive edecektir. Genel kültür gelişimi açısından yararlı olacaktır. İyi vakit geçirmesi açısından da yarar sağlayacaktır. Tüm aile fertleriyle beraber hafta da iki kere film izleme aktivitesi düzenlemesi sosyal açıdan da yarar sağlamaktadır.