Çocuğunuz için doğru okul seçimi nasıl yapılır sorusunun cevabı içerisinde birçok etmen barındırmaktadır. Her ebeveyn çocuğunun en iyi şartlarda eğitim almasını istemektedir. Bu yüzden okul seçimi hem çocuklar hem de ebeveynler için oldukça hassas bir konudur. Okul seçiminde ilk esas verilen eğitimin kalitesidir. Bu sebepten okulun başarı puanları dikkate alınmalıdır. Akademik kadrosu da okulun eğitim seviyesini belirleyen etmenler arasında yer almaktadır.

Okul seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer etmen okulun eğitim araç ve gereçlerinde çağın gereklerine uygun materyaller kullanmasıdır.  Okul araç gereçlerinin günün teknolojilerine uygun olması eğitim verimliliği açısından büyük öneme sahiptir. İşlenen derslerin kalıcılığı göz önünde bulundurulduğunda yeterli donanıma sahip olmayan okulların başarı ortalamasının düşük olduğu gözlenmiştir. Doğru okul seçerken yapılması çocukların temel eğitim gereksinimi sağlayacağı için tüm eğitim hayatını kapsamaktadır.

Doğru Okul Seçimi

Doğru Okul Seçimi: Sosyal Çevrenizle Uyumlu Olmalı

Sosyal çevrenizle uyumlu bir okul seçimi çocuğunuzun psikolojisinin olumlu ilerlemesi açısında oldukça büyük öneme sahiptir. Tercih ettiğiniz okul da çocuğunuzun diğer arkadaşlarından daha yetersiz hissetmesi durumu olumsuz etkilere neden olacaktır. Bu yüzden sosyal statü ve koşulları kendi durumunuzla uyumlu olan okullara başvurulmalıdır. Bu faktörler ele alındığında sosyal çevreyle uyumlu okul seçmek çocuğunuzun motivasyonu açısından da olumlu sonuçlar teşkil etmektedir.

Doğru Okul Seçimi

Doğru Okul Seçimi: Ekonomik Durumunuzu Aşmamalı

Okul seçerken ekonomik duruma uygun okul seçmek ebeveynlerin masraf yükünü azaltacak faktörler arasında yer almaktadır. Her okulun ekonomik olarak farklı imkânları ve hizmetleri bulunmaktadır. Bu hizmetler arasında yemek ve servis hizmeti de yer almaktadır. Ekonomik açıdan bu hizmetleri karşılayamamanız hem okulun aksamasına hem de çocuğunuzun kendini yetersiz hissetmesine neden olabilir. Bu sebepler nedeniyle okul seçimi bütçe hesabının dışında bırakılmamalıdır.

Doğru Okul Seçimi

Doğru Okul Seçimi: Yabancı Dil Eğitimi Göz Ardı Edilmemeli

Okul seçerken göz ardı edilmemesi gereken bir diğer konu ise yabancı dil eğitimidir. Günümüzde yabancı dil eğitimi yadsınamayacak kadar gerekli hale gelmiştir. Çocuğunuzun ana dili gibi rahat bir şekilde yabancı dil öğrenmesi tüm hayatı boyunca fayda görebileceği bir durumdur. Bu nedenle okul seçerken de yabancı dil eğitimin gerekli ve yeterli bir şekilde sağlandığından emin olunmalıdır.

Doğru Okul Seçimi

Doğru Okul Seçimi: Temizlik Hususuna Dikkat Edilmeli 

Eğitim alanında temizlik hususuna dikkat edilmesi hem sınıf açısından hem çocuğunuz hem de öğretmenler açısından büyük öneme sahiptir. Çocuklar okul döneminde gelişim sürecinde olduğu için bağışıklık sistemi zayıf kalmaktadır. Bağışıklığın zayıf olması sonucunda çok çabuk hasta olabilmektedirler. Bu nedenlerden ötürü sınıf ortamı günlük olarak dezenfekte edilmeli, tuvaletler hijyen koşullarına uygun temizlenmeli ve toplu alanlar havalandırılmalıdır.

Okul seçerken kafeterya ve kantin gibi alanların hijyen koşullarını sağlayarak çalışması için düzenli olarak denetlenmesi gerekmektedir. Çocukların bulundukları alanların temizliği kadar tükettikleri besinlerin de temiz koşullarda hazırlanması oldukça önemlidir.