Çocuğunuzun bilgisayarla ne yapmasını istersiniz sorusu birçok farklı cevap barındırmaktadır. Günümüzde bilgisayar ve internet gibi araçlar her yaş kesiminde çok kullanılan materyallerdir. Gelişen ve değişen çağın gerekleri sonucu çocuklarımızda bu araçlarla iç içe büyümektedir. Bu etmenlerin birçok yararının olmasının yanı sıra zararı da bulunmaktadır. Çocukların elektronik ve internet araçları çok fazla kullanması ekran bağımlılığı sorununa neden olmaktadır.

Çocukların bilgisayarı verimli kullanabilmesi için ebeveynlerin gözetimi sağlanması gerekmektedir. Elektronik ortamda zararlı sitelerin ve uygulamaların da yaygınlığı göz önünde bulundurulduğunda kontrollü kullanım şart hale gelmektedir. Günümüzde bilgisayarın her evde olduğunu var sayarsak çocukları kısıtlamak oldukça zorlaşmaktadır. Bu yüzden elektronik cihazın kullanımını tamamen kısıtlamak yerine çocuğunuzu faydalı alanlarda yararlanmasına yönlendirilmesi gerekmektedir. Ebeveynlerin elektronik cihazların kullanımı konusunda bilinçli olması sorunların çözümünde oldukça etkili olmaktadır.

Çocuğunuzun Bilgisayarla Ne Yapmasını İstersiniz?

Bilgisayarı Ders Çalışmada Kaynak Olarak Kullanmalı

Elektronik cihazların ders çalışmada kaynak olarak kullanılması günümüzde eğitim verimini arttıran başlıca etmenler arasında yer almaktadır. Elektronik ortamın kaynak olarak kullanımı basit ve kolay olduğu için de daha cazip bir kaynak haline gelmektedir. Elektronik cihazların kullanımı zaman yönetimi açısından da hızlı olduğu için yarar sağlamaktadır. Birden fazla kaynağa rahat şekilde erişim sağlandığı için bilgilerin doğruluğunun araştırılması konusunda da etkili olmaktadır.

Çocuğunuzun Bilgisayarla Ne Yapmasını İstersiniz?

Bilgisayar Hobi Alanlarını Geliştirme İçin Tercih Edilmeli

Elektronik cihazların kullanımı hobi alanlarının geliştirilmesi için tercih edilecek en kapsamlı araçlar arasında yer almaktadır. Çocuklar gelişim çağında farklı alanlarda merak ettikleri konulara hızlı cevap almak istemektedir. Bu yüzden de hobi alanlarını belirleme de görsel ve işitsel bilgilere erişim kolay olur ise verimlilikte artış gösterecektir. Örneğin Origami olarak nitelendiren kâğıt katlama sanatıyla ilgilenen çocuklar bilgisayar sayesinde kendine yaratıcı fikirlere edinebilir.

Çocuğunuzun Bilgisayarla Ne Yapmasını İstersiniz?

Bilgisayarda Spor Dallarına Araştırmalı

Spor dallarının araştırılması hususunda bilgisayar tam olarak bulunmaz nimet niteliği taşımaktadır. Bunun nedeni çocukların herhangi bir spor dalına ilgi duyması halinde tüm bilgilere kolayca erişim sağlamasıdır. İlgilendiği spor dalının kuralları, süresi ve alanında uzman kişilerin deneyimleri gibi bilgilere basit ulaşımı çocuğunuzun motivasyonunu arttıracaktır. Ayrıca benimsediği spor dallarının müsabakalarını izleyerek psikolojik olarak rahatlamaktadır. Sporla alakalı pratik ve teorik tüm bilgilere ulaşabilmektedir.

Çocuğunuzun Bilgisayarla Ne Yapmasını İstersiniz?

Bilgisayarda Strateji Oyunlarıyla Zihinsel Gelişim Sağlamalı

Strateji oyunlarıyla zihinsel gelişim sağlanması konusu birçok bilim adamı tarafından tavsiye edilen bir aktivitedir. Sayısal ve sosyal zekânın gelişiminde strateji oyunları en çok tercih edilen metotlar arasında yer almaktadır. Ülkemiz bağlamında ele alırsak satranç oyunu birçok uzman tarafından küçükten büyüğe herkesin oynaması gereken bir oyun olarak nitelendirilmektedir. Çünkü satranç hem spor, hem sanat, hem de bilim alanını kapsayan bir oyundur.

Strateji oyunları çocuklar açısından derslerindeki başarı oranını da attıran etmenler arasında yer almaktadır. Ayrıca çocukların hayal dünyasının gelişimi için de büyük yarar sağlamaktadır.