Teknoloji çağı dolayısıyla kodlama ile ilgili birçok araştırma yapılmaktadır. Kodlama hakkında 10 önemli bilgiyi sizlere sunmak istedik.

İçindekiler

1.Kodlamada 700’den fazla proglamlama dili var.

Ancak en yaygın olanları C++, Java, Python ve JavaScript’tir. Bu diller web sitelerinden mobil uygulamalara ve video oyunlarına kadar her şeyi oluşturmak için kullanılabilir. Her dilin kendine göre farklı olduğunu unutmamak önemlidir. Yapmanız gereken kodlamak istediğiniz şeye göre ihtiyacınız olan dili bulmak.

2.Kodlama, bilişsel gelişimi büyük ölçüde etkiler.

Kodlama, kabaca bir sorun bulmak ve bu doğrultuda bir program yazmak demektir. Bu süreçte beyin sürekli olarak bir çözüm üretmekle uğraştığından mantığı geliştirir. Farklı bakış açıları kazandırarak kişiye yaratıcılık katar. Böylece kanıta dayalı problem çözme yeteneği ve matematiksel düşünme becerisini arttırarak bilişsel fonksiyonların gelişmesine katkı sağlar.

Kodlama Hakkında 10 Bilgi

3.Kodlamaya genç yaşta başlamak daha verimli.

Bir kişi kodlamaya ne kadar erken başlarsa o kadar çok şey öğrenir. Kod yazma sadece bir şeyleri ezberlemek veya kodu kopyalayıp yapıştırmakla ilgili değildir; nasıl çalıştığını anlamakla ilgilidir. Bir çocuğun beyni küçükken daha hızlı gelişir. Ve insanların yeni bir dil öğrenmesi genç yaşlarda daha kolaydır. Çünkü beyin yeni verileri daha hızlı kavrar. Kod yazmayı öğrenmek de tıpkı yeni bir dil öğrenmek gibidir.

4.Kodlama öğrenen çocuklarda başka alanlarda başarı ihtimali daha yüksek.

Bilim insanları, kod yazmayı öğrenen çocukların diğer alanlarda başarılı olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu keşfetti. Kod yazmanın gerektirdiği mantık temelli beceriler diğer derslere de aktarılabiliyor ve çocukların cebir ve geometri gibi kavramları anlamasını kolaylaştırıyor. Ayrıca, hayatta önem taşıyan problem çözme becerileri konusunda da onlara yardımcı olacaktır. Küçük yaşta kod yazmayı öğrenen çocuklar, işlerin nasıl yürüdüğünü öğrendikleri için gerçek dünyaya daha iyi hazırlanacaklardır.

5.Elektronik her aletin arkasında kodlama var.

Bilgisayarlardan tutun elektrik süpürgelerine kadar. Günlük hayatta kullandığınız birçok ürün aslında kod yazımın eseri. Tuşa basıldığında çalışmaya başla gibi komutlar ile proglamlanan aletleri kod yazmayı öğrendikçe fark edeceksiniz. Ve zamanla bunun eğlenceli olduğunu göreceksiniz. Bir süre sonra otomatik olarak elektrikli aletlerin nasıl programlandığını istemsiz bir şekilde beyniniz çözümlemeye çalışacak ve siz fark etmeseniz de kod pratiği yapmaya devam etmiş olacaksınız.

6.Windows’un Not Defteri aslında bir “text editor”dür.

Kodlamayla ilgilenmeye başlayan herkes metin editörlerini bilir. Metin editörleri; komut dosyası yazmak gibi temel görevler için kullanılabilir. Not Defteri yeni başlayanlar için harikadır çünkü kullanımı basittir ve herhangi bir kurulum gerektirmez. Ayrıca ücretsizdir, bu nedenle istemiyorsanız bir metin düzenleyiciye para harcamak zorunda değilsiniz.

7.Kaynağı incele: Böl, parçala ve öğren!

Bir aletin çalışma prensibini merak mı ediyorsunuz? Bunun için aletin içini açar ve tekrar birleştirerek adımları öğrenirsiniz. Kod yazmada da aynı mantık işinize oldukça yarayacaktır. Bir sorununuz varsa, önce kendiniz çözmeye çalışın. Nasıl yapacağınızı bulamazsanız, istediğiniz şeyi yapan başka birinin kodunu arayın. Kodlarını inceleyin, nasıl bir yol izlenmiş öğrenin.

8.Kodlama öğrenirken sabır en büyük yardımcınızdır.

Çoğu zaman bir sorunu çözmeye çalışırken kod yazmaktan daha fazla zaman harcarsınız. Bu sinir bozucu bir durumdur ancak programlamayı öğrenmenin önemli bir parçasıdır. Bu becerileri geliştirmek pratik ve sabır gerektirir. İyi bir yazılımcı mükemmel çözüm diye bir şey olmadığını bilir. Her kod parçası geliştirilebilir ve her programın hataları vardır. Bir şey üzerinde çalışmayı ne zaman bırakacağınızı ve bir sonraki soruna geçeceğinizi bilmek önemlidir.

9.Kodlamanın temeli algoritmalardır.

Algoritmalar, günlük problemleri çözmek için adım adım uygulanan prosedürlerdir. Kod yazmada bir program yazarken adım adım çözüme ulaşmak gerekir. İyi bir kod yazıcı algoritmaları nasıl kullanacağını bilir.

10.İster 7 ister 77, her yaşta kodlamayı öğrenebilirsiniz.

Günümüzde kod yazmaya artan ilgi sebebiyle her yaşa hitap edebilecek kod yazma eğitimleri ve eğitici programlar geliştirilmiştir. Örneğin “Scratch” sayesinde küçük çocuklarınız bile öğrenmeye başlayabilir. Bunun yanında birden fazla dilde online platformlarda öğretici videolar bulabilirsiniz.

Ders Köşem blog sayfamızda siz değerli öğretmenler ve veliler için eğitim hayatına yönelik ipuçları ve tavsiyeler paylaşmaktayız. Web sitemizi düzenli aralıklarla ziyaret ederek uzmanlar tarafından oluşturulmuş içeriklerimizden istifade edebilirsiniz. Ek olarak sizler için hazırladığımız birbirinden zengin içeriklerin yer aldığı sosyal medya hesaplarımızı da takibe alabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmek için:

INSTAGRAM SAYFAMIZ