Çocuğu 3. Sınıfa başlayan velilere tavsiyeler konusu oldukça geniş bir perspektife sahiptir.  Çocuğunuz bir sınıf daha yükselerek yeni bir ortama uyum sağlayacaktır. Bu yüzden uyum sürecinde çocuğunuzun sorun yaşamaması adına velilere büyük iş düşmektedir.  Çocuğunuzla bu süreçte iyi iletişim kurmanız oldukça önemlidir. Adaptasyon sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda çocuğunuzla konuşarak önleme oranınız yükseltir.

Çocuğunuzun uyum sürecini kısa sürede sorunsuz atlatması sizin açınızdan da büyük yarar sağlayacaktır. Motivasyonunda ve başarı oranında artış görülecektir. Sosyal açıdan da kendini ifade etme yeteneği gelişerek daha girişken bir yapıya sahip olacaktır.

Çocuğu 3. Sınıfa Başlayan Velilere Tavsiyeler

Çocuğunuz İçin Zaman Yönetimi Sağlayın

Çocuğunuz için zaman yönetimi sağlamanızı alternatif birçok yararı vardır. Okuldan geldikten sonra çocuğunuzun dinlenme, beslenme, çalışma ve uyku saatlerini belirlemeniz başarı artışına katkı sağlayacaktır. Planlı ve koordinasyonlu zaman yönetimiyle çocuğunuzun tüm günü verimli hale gelecektir. Ayrıca planlı çalışma stres oranını azaltacağı için çocuğunuz daha rahat uyum sağlayacaktır. Bu hususlara dikkat edildiği takdirde çocuğunuzun sınıfına uyum süreci kısalacak özgüvenin de artış olacaktır.

Çocuğu 3. Sınıfa Başlayan Velilere Tavsiyeler

Ödev Yardımında Bulunurken Dikkatli Olun

Ödev yardımında bulunurken dikkatli olunması gereken birçok husus vardır. Çocuğunuz ödev kavramıyla okul sürecinde çokça yüz yüze gelmektedir. Her branş için ayrı ödev olduğunu da düşününce sayı git gide çoğalmaktadır. Ödevlerin verilmesindeki amaç derste işlenen konunun pekiştirilmesidir. Bu yüzden yardım edilirken ödevi çocuğunuzun yapması gerekmektedir. Çocuğunuzu ödev yapması konusunda motive etseniz de tek başına yapmaktan kaygı duyabilir.

Ödev yardımında olabildiğince çocuğunuza vakit ayıranız gerekmektedir. Ödevin içeriğine müdahale etmeden yönlendirmeleriniz öğrenme açısından yarar sağlayacaktır. Ödevleri bitirmesi dâhilinde küçük ödüllerle veya aktivitelerle çocuğunuzu ödüllendirerek motivasyonunu arttırabilirsiniz. Çocuğunuzu ödevlerini yapması konusunda teşvik etmeniz okulda da ön plana çıkmasına ve derslerde verim sağlamasına yardımcı olacaktır. Eğitimsel açıdan da ödevlerini eksiksiz yapması kalıcılık açısından büyük yarar sağlayacaktır.

Çocuğu 3. Sınıfa Başlayan Velilere Tavsiyeler

Çocuğunuzun Temizliğine Özen Gösterin

Çocuğunuzun temizliğine önem göstermeniz hem çocuğunuz v e siz hem de sınıftaki arkadaşları açısında büyük önem taşımaktadır. Çocuğunuzun temiz ve özenli olarak okula gitmesi iyi hissetmesi açısından önemlidir. Olası grip veya bit salgını gibi durumlara karşı da temiz olması çocuğunuza karşı savunma sağlayacaktır.  Çocuğunuzun elbiselerinin temiz olması kendi sağlığı ve sınıf sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Çocuğu 3. Sınıfa Başlayan Velilere Tavsiyeler

Çocuğunuzun temizliği açısından dikkat edilmesi gereken diğer konuda vücut temizliğine dikkat edilmelidir.  Hafta da en az dört defa çocuğunuzun duş alması gerekmektedir. Ayrıca tırnaklarının haftalık olarak uzamadan kesilmesi gerekmektedir. Okul kıyafetleri de her hafta sonu yıkanmalı ve ütülenerek mikroplardan arındırılmalıdır. Saçların düzenli olarak taranması ve kontrol edilmesi bit salgınına karşı yapılması gereken işler arasında yer almaktadır. Çocuğunuzun çantasında ve elbisesinde mendil bulundurmanız da temizlik açısından yarar sağlayacaktır.