Çocuğu 2. sınıfa başlayacak velilere tavsiyeler konusu oldukça geniş bir kavramdır. Bu süreçte çocuk ve ebeveynleri arasında daha güçlü bir bağ oluşmaktadır. Çocuğunuz farklı bir ortama giriş yaptığı için stresli bir dönem yaşayabilir. Bu süreçte velilerin kriz yönetimini sağlaması oldukça önemli bir konudur. Olabildiğince çocuğunuza ilgi göstererek stresini azaltmaya dayalı aktiviteler yapabilirsiniz.

Çocuğunuzun okulda öğrendiği bilgileri tazelemek adına da aktiviteler düzenlemeniz oldukça etkili olacaktır. Zihinsel gelişimi açısından da aktivitelerle öğrendiği konulara pekiştirme yapılmış olacaktır. Kalıcılık açısından da yararınızı göz önünde bulundurmakta fayda vardır.

Çocuğu 2. Sınıfa Başlayacak Velilere Tavsiyeler

Çocuğunuza Okulda Yaptıklarını Anlatmasını İsteyin

Çocuğunuz 2. sınıfa geçişince yeni bir ortama adaptasyon süreci yaşamaktadır. Adaptasyon süreci için de kendini ifade etme de çekingenlik gösterebilir. Bu yüzden okul sonrasında çocuğunuza okulda yaptıklarını anlatmasını isteyin. Bu durum hem çocuğunuzun ifade etme yeteneğini geliştirecek hem de şayet sorun yaşadığı bir durum varsa geç olmadan önlem almanızı sağlayacaktır. Çocuğunuzla kuracağınız diyalog sorun çözmede ve kendini güvende hissetmesi açısından oldukça önemlidir.

Çocuğu 2. Sınıfa Başlayacak Velilere Tavsiyeler

Çocuğunuza okulda yaptıklarını anlatmanızı istemenin bir diğer olumlu çıkarımı da hayal gücünün gelişimi açısından olumlu etki yaratmasıdır. Kendini ifade etmesinin yanı sıra zihinsel bir etkinlik halini alarak çocuğunuza yarar sağlamaktadır. Öğretmeni veya sınıf arkadaşlarıyla olası bir dorun yaşadığın da bunu dile getiremediği için çocuğunuz kendini yalnız hissedebilir. Bu gibi sorunların çözümünde çocuğunuzun olası problemi önce size anlatması çözümünü kolaylaştırmaktadır.

Çocuğu 2. Sınıfa Başlayacak Velilere Tavsiyeler

Çocuğunuzun Öz Bakım Becerilerini Geliştirin

Çocuğunuzun öz bakım becerilerin geliştirmesi hem kendi açısından hem sizin açınızdan hem de öğretmeni açısından büyük yarar sağlamaktadır. Sınıf ortamında öğrenci sayısı fazla olduğu için bir öğretmenin her öğrenciye yetişme ihtimali oldukça zordur. Bu yüzden çocuğunuza beslenme çantasını açması ve toparlaması, montunu çıkarıp asması ve ayakkabılarını bağlaması gibi öz becerileri öğretmeye çalışın. Bu şekilde çocuğunuzun kendine olan güveni artmış olacaktır.

Çocuğu 2. Sınıfa Başlayacak Velilere Tavsiyeler

Çocuğunuzun Uyku Saatlerine Uymasına Özen Gösterin

Çocuğunuzun uyku saatlerine uymasına özen göstermenizin çocuğunuzun gelişimi açısından önemi oldukça büyüktür. Yetişkinlerin bile günlük olarak uyuması gereken belirli saatler vardır. Çocuklar için konuyu ele aldığımızda uyku daha büyük bir gereksinizdir. Çocuğunuzun zihinsel, bedensel ve psikolojik gelişimi için uyku olmazsa olmaz maddeler arasında yer almaktadır. Okulda geçirdiği süreçteki yorgunluğunu da göz önünde bulundurunca en az 10 saat uyuması gerekmektedir.

Çocuğunuzun okulda verimli bir gün geçirmesi açısından uyku oldukça önemlidir. Uykusunu almayan çocuk derslere adapte olamayacağı için verimsiz bir gün geçirmiş olacaktır. Ayrıca öğrendiği konuların alıcılığı açısından da uyku çok önemlidir. Yetersiz uyku sonucu çocuğunuz anlama kapasitesi de düşmüş olacaktır. Okulda çocuğunuzun öğretmenleri ve arkadaşlarıyla ki iletişiminin olumlu ilerlemesi için de uyku konusu büyük önem taşımaktadır.